Wigilijna zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewam dwa litry wody. Dodaję warzywa obrane, liść laurowy, ziele angielskie i gotuję 10 minut. Po tym czasie dodaję głowy karpia i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu dodaję filet z łososia w całości i gotuję jeszcze 5 minut. Głowy karpia i łososia wyjmuję na talerz. Obieram z karpia mięso. Łososia dzielę widelcem na kawałki. Warzywa wykładam z garnka. Bulion przecedzam na sitku. Do bulionu dodaję rybę obraną, warzywa pokrojone ugotowane. Por możecie zjeść. Doprawiam solą, pieprzem. Do miseczki przekładam śmietanę, wlewam 125 ml zupy i mieszam żeby nie było grudek. Wlewam do zupy i już nie gotuję. Podaję z natką pietruszki. Tortellini gotuję według instrukcji opakowania, dodaję do zupy.
Komentarze