Wigilijna zupa rybna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

We wigilię króluję u mnie co roku zupa rybna z karpia.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 głowy karpia

    250 g filetu z łososia

    2 ziela angielskie

    1 liść laurowy

    1 marchewka

    1 pietruszka korzeń

    1 seler kawałek korzeń

    1 por biała część

    4 łyżki śmietany 18 % gęstej

    sól, pieprz

    150 g tortellini z grzybami
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa rybna

Wigilijna zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewam dwa litry wody. Dodaję warzywa obrane, liść laurowy, ziele angielskie i gotuję 10 minut. Po tym czasie dodaję głowy karpia i gotuję kolejne 10 minut. Na końcu dodaję filet z łososia w całości i gotuję jeszcze 5 minut. Głowy karpia i łososia wyjmuję na talerz. Obieram z karpia mięso. Łososia dzielę widelcem na kawałki. Warzywa wykładam z garnka. Bulion przecedzam na sitku. Do bulionu dodaję rybę obraną, warzywa pokrojone ugotowane. Por możecie zjeść. Doprawiam solą, pieprzem. Do miseczki przekładam śmietanę, wlewam 125 ml zupy i mieszam żeby nie było grudek. Wlewam do zupy i już nie gotuję. Podaję z natką pietruszki. Tortellini gotuję według instrukcji opakowania, dodaję do zupy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karp Łosoś Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować