REKLAMA
Makaroniki to słodkie, francuskie ciasteczka przyrządzone z białek jaj, cukru pudru i mielonych migdałów. Makaroniki są słodkie, nadziane kremem, galaretką lub pod warstwą lodów. Mają chrupiącą skorupkę, a środek lekki jak chmurka. Przy tym są piękne i kolorowe, zapakowane w celofan będą wspaniałym prezentem. Wiele miesięcy miałam je w zamyśle, ale za każdym razem wydawały się zbyt trudne do zrobienia.
Dzień dobry, cześć 😉 Kto kocha serniki, łapka do góry! Mam dla Ciebie prosty i pyszny sernik, jak dla mnie obowiązkowa pozycja na liście świątecznych wypieków. Sernik jest delikatny, jak pianka przez dodanie oleju, mleka i mleka w proszku. Podany w towarzystwie sosu malinowego, czekolady lub cukru pudru będzie smakować wybornie. Smacznego!
Ostatnio skomentowane
Bigos z cukinii