Bezy są jednym z moich ulubionych deserów. W każdej postaci pięknie się prezentują, a z dodatkiem kremu i świeżych owoców smakują obłędnie. Miałam zaszczyt przygotować parę deserów na weselne przyjęcie i między innymi był to prezentowany tort bezowy z kremem kawowym. Krem kawowy sam w sobie nie jest słodki, a całość z blatami bezowymi świetnie się równoważy.
p
(średnia 4.5 z 156 głosów)
Wspaniały i bardzo efektowny tort bezowy z masą makowo-jabłkową i kremem korzennym. Jest lekki, delikatny i niezwykle pyszny!
Tort bezowy jest kruchy na zewnątrz i bardzo puszysty i aksamitny w środku, rozpływa się w ustach. Cytrynowa masa świetnie równoważy słodki smak bezy.
Słodkie, chrupiące bezy przełożone lekkim kremem cytrynowym, którego kwaśny smak równoważy słodycz i świetnie smakuje z borówką amerykańską. Pyszny deser na lato ;)
Komentarze