Lizaki bezowe mogą posłużyć jako efektowny pięknie zapakowany w celofal upominek dla gości weselnych. Nasze lizaki wędrują do słodkich maluchów na dzień dziecka
Składniki
kurze białka 100 g
cukier drobny kryształ 200 g
barwniki
Sposób przygotowania przepisu:
Lizaki bezowe
1.
Białka i cukier umieszczamy w szklanej misce i podgrzewamy w kąpieli wodnej na malym ogniu. Mieszamy ubijaczka co jakiś czas. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści rozpoczynamy ubijanie. Czas ubijania należy dopasować do posiadanego miksera. Masa bezowa powinna być gęsta, lśniąca i mocno ciągnąca. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z odpowiednią tylką i wyciskamy beziki na patyki od szaszłyków. Patyczkiem możemy dodać odrobinę barwnika do worka. Suszymy na niskiej temperaturze do momentu, aż swobodnie będą odchodzić od maty.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze