Lizaki bezowe

  • wyświetlono: 271 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Lizaki bezowe mogą posłużyć jako efektowny pięknie zapakowany w celofal upominek dla gości weselnych. Nasze lizaki wędrują do słodkich maluchów na dzień dziecka

IMG_20170910_124019_602
  • 9 porcje
  • 70min
  • Trudny

Składniki

Składniki
kurze białka 100 g
cukier drobny kryształ 200 g
barwniki

Sposób przygotowania przepisu:

Lizaki bezowe

  • 1. Białka i cukier umieszczamy w szklanej misce i podgrzewamy w kąpieli wodnej na malym ogniu. Mieszamy ubijaczka co jakiś czas. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści rozpoczynamy ubijanie. Czas ubijania należy dopasować do posiadanego miksera. Masa bezowa powinna być gęsta, lśniąca i mocno ciągnąca. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z odpowiednią tylką i wyciskamy beziki na patyki od szaszłyków. Patyczkiem możemy dodać odrobinę barwnika do worka. Suszymy na niskiej temperaturze do momentu, aż swobodnie będą odchodzić od maty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

bezadla dziecibezikibiałka z jajwykorzystanie białeklizaki bezowe

Komentarze

Podobne przepisy

bezowe róże

Dodane przez: Ika 1961

Bezowe róże

Można schrupać na deser lub udekorować...

Ciasteczka bezowe

Dodane przez: czarrna

Ciasteczka bezowe

Pyszne jeszcze ciepłe z miękkim...

Kruche ciasteczka bezowe.

Dodane przez: BABECZKA 35

Kruche ciasteczka-bezowe.

Bardzo kruche ciasteczka z bardzo...

bezowe z orzechami

Dodane przez: capri

ciasteczka bezowe z orzechami

Leciuteńkie, pełne orzechów ciasteczka...

Kokosowo - bezowe ciasteczka.

Dodane przez: BABECZKA 35

Kokosowo - bezowe ciasteczka

Bardzo słodkie i szybkie w wykonaniu,gdy...

Bezy czy bezowe ciasteczka?

Dodane przez: dorota w

Bezy czy bezowe ciasteczka?

Ciasteczka bezowe o smaku kaszki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE