Mini Pavlova

4.49 (168 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Deser, który swoim smakiem zachwyci każdego. Choć beza dość kapryśna jest w przygotowaniu, jak ją opisują, to franca warta jest Twojego bólu, potu i łez. Tak może być za pierwszym razem, zanim wyczujesz swój piekarnik etc. Zapraszam do posta, gdzie znajdziesz wszystkie wskazówki na idealną bezę, a poniżej najprostszy przepis i do dzieła. Powodzenia życzę i zostaw komentarz.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • kurze białka 100 g
    cukier drobny kryształ 200 g
    kremówka 36% 330 ml
    mascarpone 250 g
    skórka z otartej cytryny
    cukier puder 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Beza Pavlova

Mini pavlova - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • p 1. Białka i cukier umieszczamy w szklanej misce i podgrzewamy w kąpieli wodnej na małym ogniu. Mieszamy ubijaczka co jakiś czas. Kiedy cukier całkowicie się rozpuści, białka przelewamy do misy robota kuchennego i rozpoczynamy ubijanie. Czas ubijania należy dopasować do posiadanego miksera. Masa bezowa powinna być gęsta, lśniąca i mocno ciągnąca. Przekładamy masę do rękawa cukierniczego z odpowiednią tylką i wyciskamy pożądany kształt. Suszymy na niskiej temperaturze do momentu, aż bezy swobodnie będą odchodzić od maty.
  • p 2. Krem: mocno schłodzoną śmietanę ubijamy razem z serkiem mascarpone, do momentu uzyskania gęstej konsystencji. Cytrynę zalewamy wrzącą wodą, osuszamy. Skórkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do ubitej kremu. Gniazda bezowe nadziewamy kremem, a na wierzch układamy owoce. Całość oprószamy odrobiną przesianego cukru pudru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować