duszek

duszek

O mnie:

Prowadzę blog kulinarny na który zapraszam;-) www.potrawyregionalne.blogspot.com Powiedz mi co jesz, a powiem Ci kim jesteś... Jemy dlatego aby żyć,żyjemy po to aby kochać... Po dobrym obiedzie człowiek jest skłonny wszystkim wybaczać. 421 przepisów i prawie 4 mln.wyświetleń przez 5 lat. Przepisy i zdjęcia krok po kroku. Każdy etap ze zdjęciem - dla wielu z Was jest to ułatwienie i fajne spojrzenie na każdą potrawę od kuchni. Z każdym postem staram się żeby coraz bardziej zachęcić Was kochani do zaglądania i czerpania inspiracji. Sprawia mi radość dzielenie się z Wami moimi pomysłami i efektami pracy (to praca?).Wszystkie przepisy na dania a właściwie ich namacalny i finalny efekt w realu były zjedzone przez moją rodzinę i znajomych.Wszyscy żyją hehe i co najprzyjemniejsze chwalą! To miłe.Mam nadzieję,że znajdziecie u Mnie zarówno potrawy regionalne,odrobinę egzotyki jak również proste i łatwe jedzonko na codzień. Pytajcie,piszcie,dor

Liczba punktów za aktywność
168
Liczba obserwujących
7

Wyślij wiadomość
PĄCZKI PIECZONE
Użytkownik duszek w dniu 10.11.2015 18:01 opublikował przepis :

PĄCZKI PIECZONE

Pyszne, domowe pączki i to bez smażenia.Są rewelacyjne!Nie ma się przy tym wyrzutów, że jemy tłuste i kaloryczne.Nie wymagają wiele pracy, ponieważ odchodzi czas na ich smażenie.Naprawdę polecam.Z przepisu wyszło około 40 puszystych pączków.Użyłam papilotek jak do muffinów o średnicy 5 cm.

ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI
Użytkownik duszek w dniu 10.11.2015 17:35 opublikował przepis :

ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski.Powstały rożki nadziewane pieczarkami.Chrupiące, złociste i pieczarkowe.Błyskawiczne w przygotowaniu.Idealne do czerwonego barszczyku.

OGÓRKI KANAPKOWE W SŁODKO OCTOWEJ ZALEWIE Z KURKUMĄ
Użytkownik duszek w dniu 24.09.2015 09:32 opublikował przepis :

OGÓRKI KANAPKOWE W SŁODKO OCTOWEJ ZALEWIE Z KURKUMĄ

Ostatni dzwonek na przetwory z ogórków.Ogórki kanapkowe są przepyszne!Słodko-kwaśne, chrupiące i żółciutkie dzięki kurkumie.Dzięki temu ,że są pokrojone w cienkie podłużne plasterki, po wyjęciu ze słoika wystarczy je tylko nałożyć na kanapkę i zjeść.

drożdżowe ciasto z prażonymi jabłkami
Użytkownik duszek w dniu 10.09.2015 18:08 opublikował przepis :

Drożdżowe ciasto z prażonymi jabłkami

Miałam z ubiegłorocznych zapasów słoik prażonych jabłek, idealnych do szarlotki.Użyłam ich do strucli drożdżowej i był to strzał w dziesiątkę.Puszyste, pachnące cynamonem, maślane i pełne jabłek.Ja zawinęłam jabłka w cieście, na kształt rolady, strucli.Pokroiłam ją na kawałki.