ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI

  • wyświetlono: 49859 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Mając w lodówce ciasto francuskie i pieczarki pomyślałam o przyrządzeniu szybkiej przekąski.Powstały rożki nadziewane pieczarkami.Chrupiące, złociste i pieczarkowe.Błyskawiczne w przygotowaniu.Idealne do czerwonego barszczyku.

duszek
  • 45min

Składniki

Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
30 deko pieczarek
1 mała cebula
3 łyżki 12% śmietany
1- 2 łyżki masła
1 jajko
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO NADZIEWANE PIECZARKAMI

  • PIECZARKI1. Pieczarki umyłam.
  • pieczarki2. Pokroiłam je na plasterki.
  • cebula3. Pokroiłam drobno cebulę.
    Zeszkliłam ją na części masła z odrobiną soli.
  • pieczarki4. Dołożyłam do niej pieczarki i pozostałą część masła.
  • pieczarki5. Pieczarki dusiłam dopóki nie odparował z nich sok.
    Farsz nie powinien być za rzadki.
  • pieczarki6. Dodałam śmietanę, przyprawiłam solą i pieprzem.
  • ciasto francuskie7. Wyjęłam z zamrażalnika płat ciasta francuskiego.
    Ciasto powinno dojść do temperatury pokojowej.
    Pokroiłam go na kwadraty.
  • farsz8.
    Na każdy kwadrat nakładałam nadzienie z pieczarek.
  • szpinak9. Można nadziać ciasto również szpinakiem.
  • rożki10. Składałam ciasto na pół po przekątnej na kształt trójkątów.
    Boki dociskałam widelcem.
  • rożki jajko11. Każdy rożek nakłułam widelcem,
    Można też naciąć w dwóch, trzech miejscach nożem małe otworki wentylacyjne.
    Posmarowałam ciastka roztrzepanym jajkiem.
  • rożki12. Ułożyłam rożki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami13. Piekłam przez około 20-25 minut w temperaturze 220 stopni,
    do uzyskania złotego koloru.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilciasto francuskierożkiciasteczka
 

Komentarze

Podobne przepisy

rożki z serem, szynką i ogórkiem kiszonym

Dodane przez: kasiac

Francuskie rożki z serem, szynką i ogórkiem...

Dodanie ogórka kiszonego sprawia,...

ślimaczki

Dodane przez: magda3s

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką...

ślimaczki smakują jak pizza

Pieczarki w cieście francuskim

Dodane przez: luna19

Pieczarki w cieście francuskim

Dodatek do barszczyku lub przekąska...

Francuskie koperty z serem i pieczarkami

Dodane przez: cook and look

Francuskie koperty z serem i pieczarkami

Ciasto francuskie jest powszechnie...

paszteciki

Dodane przez: Ewelina Marcin

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ...

Bardzo pyszne na ciepło lub zimno,...

Pierś kurczaka we francuzie – z pieczarkami, papryką, cebulą i serem

Dodane przez: Violetka76

Pierś kurczaka w cieście francuskim z pieczarkami,...

Smaczna przekąska, która najlepiej...