martyna

Martyna1991

O mnie:

Gotowanie to moja pasja od wielu lat. Jednak dopiero w swojej kuchni gotując dla 4 osób zaczęłam tworzyć codziennie nowe dania które mój mąż i córeczki zjadają ze smakiem. Kuchnia to moje królestwo i pomieszczenie w którym się odprężam i relaksuje. Prowadzę także własną stronę internetową. www.SzczyptaChili.pl

Liczba punktów za aktywność
1246
Liczba obserwujących
9

Wyślij wiadomość
Obraz 100
Ciasto drożdżowe z owocami i żurawiną
Użytkownik Martyna1991 w dniu 08.05.2019 22:49 opublikował przepis :

Ciasto drożdżowe z owocami i żurawiną

Czasem nachodzi mnie ochota na proste, puszyste ciasto drożdżowe. Można dodać do niego na co się ma ochotę, lub co po prostu ma się pod ręką. Suszona żurawina i owoce leśne to świetne połączenie smakowe. Ciasto wychodzi puszyste, delikatne i najważniejsze pyszne. Idealne do kawy czy kubka kakao.

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą
Użytkownik Martyna1991 w dniu 08.05.2019 20:39 opublikował przepis :

Pstrągi pieczone z porem i kolendrą

Pieczone pstrągi to prosty pomysł na pyszny obiad w parę chwil. Ryba skropiona sokiem z limonki, pieczona z dodatkiem masła oraz pora z aromatyczną kolendrą wychodzi delikatna i niezwykle soczysta.Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki i sałatkę ze świeżych pomidorów.

Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami
Użytkownik Martyna1991 w dniu 08.05.2019 17:53 opublikował przepis :

Szynka nadziewana pomidorowymi jarzynami

Pyszny pomysł na niecodzienne mięso na obiad. Ma nie tylko oryginalny smak ale również ładnie prezentuję się na stole. Szynka nafaszerowana pomidorowymi jarzynami wychodzi delikatna i niezwykle soczysta. Jarzynka już sama w sobie może służyć za warzywny dodatek np. do ziemniaków lecz super smakuje w towarzystwie sałaty w śmietanie.

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowo-paprykowym
Użytkownik Martyna1991 w dniu 08.05.2019 17:34 opublikował przepis :

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowo-paprykowym

Od jakiegoś czasu mojej rodzinie przygotowuję gołąbki bez zawijania takie w zwykłym sosie pomidorowym ale przecież ja uwielbiam eksperymentować ze smakami. Tym razem podsmażone na maśle warzywa zmiksowałam i taki warzywny, gęsty krem dodałam do sosu, wyszedł palce lizać! Taki sos polecam nie tylko do gołąbków ale i pulpetów, spaghetti czy nawet pizzy :)

Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie
Użytkownik Martyna1991 w dniu 07.05.2019 18:50 opublikował przepis :

Udka faszerowane pieczarkami ze szpinakiem w śmietanie

Trybowane udka deptały mi po piętach już od dłuższego czasu ale bałam się że nie poradzę sobie z usunięciem kości z mięsa. Nic bardziej mylnego, to niezwykle prosta sprawa . Mięso udek nafaszerowałam aromatycznymi pieczarkami ze szpinakiem w sosie śmietanowym. To połączenia na prawdę udane. Mięso wyszło soczyste,pyszne o wyrazistym smaku.

Zapiekanki caprese z pieczarkami
Użytkownik Martyna1991 w dniu 07.05.2019 18:30 opublikował przepis :

Zapiekanki caprese z pieczarkami

Domowe, chrupiące zapiekanki z mnóstwem pieczarek, serem żółtym oraz delikatną mozzarellą soczystym pomidorem i świeżymi listkami bazylii. Wszystkie składniki idealnie do siebie pasują smakowo a kolor chrupiących bagietek przyciąga wzrok. :)

Faszerowane pomidory szpinakowym koglem-moglem
Użytkownik Martyna1991 w dniu 07.05.2019 18:11 opublikował przepis :

Faszerowane pomidory szpinakowym koglem-moglem

Całą rodziną uwielbiamy wszystko co pomidorowe ;) Dosłownie....pomidorówka, sosy pomidorowe, świeże pomidory solo a te pieczone to już kompletny hit na rodzinnym stole :) Delikatne, rozpływające się w ustach, zawsze z innym farszem Tym razem farsz stanowił słodki smak dzieciństwa, czyli kogiel-mogiel z pełnym witamin szpinakiem , doprawionym świeżym czosnkiem , pikantną papryczką chili i kwaśną śmietaną. Te smaki kompletnie podbiły nasze podniebienia! Farsz wyszedł piankowy, pełen różnych smaków które świetnie ze sobą współgrały Szpinak dodał daniu nie tylko witam ale i pięknego wiosennego koloru, który pięknie prezentuje się na talerzu. Pomidory podałam z soczystą sztuką mięsa- duet idealny.

Mini pyzki szpinakowo-pieczarkowe
Użytkownik Martyna1991 w dniu 07.05.2019 17:59 opublikował przepis :

Mini pyzki szpinakowo-pieczarkowe

Mini pyzki na 3 gryzy. Małe, zgrabne, w wiosennym kolorze, o smaku szpinakowo-pieczarkowym. Takie fajne kolorowe kuleczki zaciekawiły moje dziewczynki, które chętnie zjadły je na obiad, okraszone podsmażoną na maśle cebulką :)

Zupa tajska z łososiem
Użytkownik Martyna1991 w dniu 07.05.2019 17:51 opublikował przepis :

Zupa tajska z łososiem

Słodko- kwaśna, niezwykle delikatna zupa tajska która jest hitem podczas rodzinnych spotkań. Sam zapach już zachęca do skosztowania a smak... mniam, koniecznie musicie jej spróbować. Łosoś zamarynowany w oleju sezamowych z pikantną papryczką chili, czosnkiem i imbirem nadaje bulionowi niezwykłego smaku i aromatu. Zupa sama w sobie jest niezwykle prosta i ekspresowa. Na jej przygotowanie wystarczy 30 min nie wliczając czasu marynowania łososia. Prosta , ekspresowa a niezwykle pyszna i aromatyczna zupa tajska z łososiem.