Martyna1991

Martyna1991

O mnie:

Gotowanie to moja pasja od wielu lat. Jednak dopiero w swojej kuchni gotując dla 3 osób zaczęłam tworzyć codziennie nowe dania które mój mąż i córeczka zjadają ze smakiem. Kuchnia to moje królestwo i pomieszczenie w którym się odprężam i relaksuje. Prowadzę także własną stronę internetową. www.SzczyptaChili.pl

Liczba punktów za aktywność
1060
Liczba obserwujących
9

Wyślij wiadomość
Kuskus z warzywami i jajkiem
Użytkownik Martyna1991 w dniu 22.05.2017 11:05 opublikował przepis :

Kuskus z warzywami i jajkiem

Wyśmienita , pełna witamin sałatka z kaszy kuskus , warzyw oraz jajek podana na zimno. Olej rzepakowym z dodatkiem czosnku i bazylii nadał sałatce wyjątkowego smaku i aromatu. Polecam , jest pyszna.

Zupa koperkowa z tortellini
Użytkownik Martyna1991 w dniu 22.05.2017 10:51 opublikował przepis :

Zupa koperkowa z tortellini

Delikatna , aromatyczna zupa z mnóstwem kopru. Najlepsza w sezonie , gdy wielkie pęczki kopru z targowych stoisk pachną już z dala. Delikatna ale syta dzięki makaronowi tortellini , idealna na letni obiad.

Zupka drobiowa z ryżem dla niemowlaka ( od 5 mies.)
Użytkownik Martyna1991 w dniu 22.05.2017 10:35 opublikował przepis :

Zupka drobiowa z ryżem dla niemowlaka ( od 5 mies.)

Rozszerzanie diety niemowlaka to ważny krok w życiu mamy i dziecka. Po pierwszych tygodniach podawania warzyw i owoców warto wprowadzić maluszkowi delikatne zupki mięsne które są bardzo ważne do prawidłowego rozwoju. Mojej córci bardzo smakowała.Zupki starcza na dwie duże porcję.

Zapiekane młode ziemniaki z pieczarkami
Użytkownik Martyna1991 w dniu 22.05.2017 10:26 opublikował przepis :

Zapiekane młode ziemniaki z pieczarkami

Wyśmienite , proste w przygotowaniu ziemniaki faszerowane pieczarkami z cebulą i natką pietruszki. Idealne na postny , syty obiad. Ziemniaki możemy podać również do mięs czy sałat ze świeżych lub konserwowych warzyw.

Bulgur z zielonymi warzywami
Użytkownik Martyna1991 w dniu 15.05.2017 09:32 opublikował przepis :

Bulgur z zielonymi warzywami

Wyśmienita smażona kasza doprawiona ziołami ojca Mateusza z brokułem , szparagami i cukinią. Masło dodane na koniec smażenia dodaje kremowości i smaku.Danie które cieszy oko i podniebienie , jest lekkie i syte. Kaszę z warzywami możemy podać solo lub z gulaszem czy też smażonym kotletem.