Młoda kapusta z mięsem i pieczarkami w sosie pomidorowym

4.5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Biała, młoda kapusta z dodatkiem mięsa, pieczarek i pachnących, soczystych pomidorów.
Zaprawiona i zagęszczona przecierem pomidorowym.
Tak przygotowana świetnie smakuje z gotowanymi zimniakami lub kromką świeżego pieczywa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    500g. boczku wędzonego
    500g. swojskiej kiełbasy
    1 cebula
    500g. pieczarek
    2 mięsiste pomidory
    200 ml rosołu lub bulionu mięsnego
    500 ml przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Młoda kapusta z mięsem i pieczarkami w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek, kiełbasę, obrane pieczarki i cebulę pokroić w kostkę.
    Kapustę poszatkować.
    Pomidory obrać ze skórki, również pokroić w kostkę.
    Na rozgrzaną patelnie włożyć boczek i kiełbasę, gdy się przyrumienią dołożyć cebulę.
    Następnie dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu.
    Dołożyć kapustę oraz pomidory, smażyć do momentu aż straci na objętości.
    Wlać rosół/bulion, doprawić solą i pieprzem.
    Kapustę dusić do miękkości, na koniec dodać przecier pomidorowy, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować