Zupa grzybowa z makaronem

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna i prosta w przygotowaniu zupa grzybowa z makaronem.
Jej skład to włoszczyzna i grzyby, zabielone śmietaną.
Idealnie pasuje podana z makaronem nitki.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 l. bulionu lub rosołu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 por-biała część
    Ok. 0,5 kg świeżych grzybów leśnych ( można użyć mrożonych)
    sól, pieprz
    200 ml śmietany 18%
    natka pietruszki do posypania
    makaron nitki
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa grzybowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, marchew i pietruszkę pokroić w słupki, pora pokroić drobno.
    Do gotującego się bulionu dodać warzywa.
    Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do warzyw.
    Gotować na wolnym gazie 25-30 min, aby wydobyć jak najwięcej grzybowego smaku.
    Śmietanę wymieszać z chochlą zupy, przelać do garnka, gotować kolejne 2 min.
    Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    Gorącą zupę podawać z makaronem oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować