REKLAMA

IMG_20190707_173458_367

majka190382

O mnie:

Jestem mamą dwóch chłopaków,codzień gotuję dla nich i męża.Sprawia mi radość jak widzę ich usmiechnięte buzie i zaraz puste talerze. Od stycznia 2014 r prowadze bloga kulinarnego: http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/ Codziennie dorzucam tam swoje sprawdzone przepisy i sprawia mi radość jak widzę ilośc przybywających czytelników. Dużo radosci sprawia mi to co robię i ciągle chciałabym iśc dalej i jeszcze bardziej rozwijać się w tym co robię.Moja kuchnia jest raczej prosta, gotuję z ogólnodostępnych składników, choć czasem lubię też troche ,,powymyślać" Z racji tego że z zawodu jestem chemikiem, więc i kuchnia jest moim domowym laboratorium.

Liczba przepisów
1081
Liczba obserwujących
30
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik majka190382 w dniu 02.05.2021 12:32 opublikował przepis:

OSZUKANE TIRAMISU Z OWOCAMI

Deser a'la tiramisu, ale bez jajek. Do przygotowania w kilka chwil. Pyszne!
Użytkownik majka190382 w dniu 02.05.2021 11:52 opublikował przepis:

CHLEB Z CZARNUSZKĄ

Domowe pieczywo najsmaczniejsze. Wcale nie jest takie trudne do przygotowania, a dłużej zachowuje świeżość niż pieczywo zakupione w sklepie. Wypróbujcie ten przepis, nie ma możliwości, żeby się nie udało
Użytkownik majka190382 w dniu 02.05.2021 11:46 opublikował przepis:

ZAKWAS NA BARSZCZ

Wigilijny barszcz najlepiej smakuje przygotowany na zakwasie. A ten bez problemu przygotujesz w kilka chwil we własnym domu
Użytkownik majka190382 w dniu 02.05.2021 11:38 opublikował przepis:

UDKA GĘSIE NA CYDRZE

Gęsina powinna gościć na Naszych stołach, nie tylko przy okazji listopadowego święta. Dobrze przygotowana jest pyszna, wręcz rozpływa się w ustach.
Użytkownik majka190382 w dniu 02.05.2021 11:30 opublikował przepis:

CYNAMONOWE ŚLIMACZKI

Najprostsze ciasteczka z ciasta francuskiego. Do przygotowania w kilka chwil, gdy goście już za drzwiami
Użytkownik majka190382 w dniu 14.03.2021 17:42 opublikował przepis:

Chleb żytni na zakwasie

Domowe pieczywo ma same zalety. Dłużej poleży,a co najważniejsze dłużej zachowuje swoje walory smakowe Ten chlebek przygotowałam na gotowym zakwasie w proszku, wygoda dla osób które nie mają doświadczenia w przygotowywaniu domowego zakwasu, lub nie mają na to czasu.
Użytkownik majka190382 w dniu 28.02.2021 16:48 opublikował przepis:

BEZA PAVLOVA

Chrupka z zewnątrz, idealna pianka wewnątrz, z pysznym kremem śmietanowym i owocami
Użytkownik majka190382 w dniu 28.02.2021 15:38 opublikował przepis:

TORT MOCNO CZEKOLADOWY

Na specjalne okazje sprawdzi się idealnie. Szczególnie dla wielbicieli ciast mocno czekoladowych
Użytkownik majka190382 w dniu 20.02.2021 17:13 opublikował przepis:

BEFSZTYK TATARSKI ( TATAR)

Przygotowanie tatara w domu nie jest wcale tak skomplikowane jakby się Nam mogło wydawać. Cała tajemnica tkwi w doborze dobrych składników, a wtedy sukces smaku gwarantowany. Podstawa to oczywiście dobrej jakości wołowina. Najlepiej sprawdzi się polędwica, ale rostbef czy udziec też może być. Mięso można zmielić, można go również drobniutko posiekać- to już zależy od Waszych upodobań co do konsystencji mięsa.
Użytkownik majka190382 w dniu 27.08.2020 19:37 opublikował przepis:

Papryka marynowana jak u babci

Uwielbiam tak przygotowana paprykę, pyszna