IMG_20190707_173458_367

majka190382

O mnie:

Jestem mamą dwóch chłopaków,codzień gotuję dla nich i męża.Sprawia mi radość jak widzę ich usmiechnięte buzie i zaraz puste talerze. Od stycznia 2014 r prowadze bloga kulinarnego: http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/ Codziennie dorzucam tam swoje sprawdzone przepisy i sprawia mi radość jak widzę ilośc przybywających czytelników. Dużo radosci sprawia mi to co robię i ciągle chciałabym iśc dalej i jeszcze bardziej rozwijać się w tym co robię.Moja kuchnia jest raczej prosta, gotuję z ogólnodostępnych składników, choć czasem lubię też troche ,,powymyślać" Z racji tego że z zawodu jestem chemikiem, więc i kuchnia jest moim domowym laboratorium.

Liczba punktów za aktywność
1076
Liczba obserwujących
30

Wyślij wiadomość
chleb na zakwasie
Użytkownik majka190382 w dniu 14.03.2021 17:42 opublikował przepis :

CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE

Domowe pieczywo ma same zalety. Dłużej poleży,a co najważniejsze dłużej zachowuje swoje walory smakowe Ten chlebek przygotowałam na gotowym zakwasie w proszku, wygoda dla osób które nie mają doświadczenia w przygotowywaniu domowego zakwasu, lub nie mają na to czasu.

beza pavlova
Użytkownik majka190382 w dniu 28.02.2021 16:48 opublikował przepis :

BEZA PAVLOVA

Chrupka z zewnątrz, idealna pianka wewnątrz, z pysznym kremem śmietanowym i owocami

tort czekoladowy
Użytkownik majka190382 w dniu 28.02.2021 15:38 opublikował przepis :

TORT MOCNO CZEKOLADOWY

Na specjalne okazje sprawdzi się idealnie. Szczególnie dla wielbicieli ciast mocno czekoladowych

BEFSZTYK TATARSKI
Użytkownik majka190382 w dniu 20.02.2021 17:13 opublikował przepis :

BEFSZTYK TATARSKI ( TATAR)

Przygotowanie tatara w domu nie jest wcale tak skomplikowane jakby się Nam mogło wydawać. Cała tajemnica tkwi w doborze dobrych składników, a wtedy sukces smaku gwarantowany. Podstawa to oczywiście dobrej jakości wołowina. Najlepiej sprawdzi się polędwica, ale rostbef czy udziec też może być. Mięso można zmielić, można go również drobniutko posiekać- to już zależy od Waszych upodobań co do konsystencji mięsa.