POLĘDWICZKI DROBIOWE Z SOSEM ŚMIETANOWYM Z KALAFIOREM I BROKUŁEM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne, obiadowe danie dla całej rodziny

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag polędwiczki z kurczaka
    pół brokuła
    pół kalafiora
    kilka gałązek natki pietruszki

    szklanka śmietany 30 %
    2 szklanki bulionu warzywnego
    sól
    pieprz
    oregano
    ostra papryka mielona
    słodka papryka mielona
    czosnek granulowany
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Polędwiczki drobiowe z sosem śmietanowym z kalafiorem i brokułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki drobiowe nacieramy sola, pieprzem, paprykami i oregano, wkładamy do miski, wlewamy kilka łyżek oleju, mieszamy, aby mięso pokryło się olejem. W takiej marynacie trzymamy min. 5 godzin.
    Brokuła i kalafiora dzielimy na różyczki, wrzucamy do bulionu , gotujemy ok 10 minut, wlewamy śmietanę, doprawiamy sola i pieprzem. Natkę pietruszki siekamy, wrzucamy do sosu. Gotujemy kolejne 5 minut. . Gotowy sos możemy zagęścić mąką.
    Polędwiczki wyciągamy z marynaty, obsmażamy na rozgrzane patelni na niewielkiej ilości oleju.
    Podajemy z kaszą kuskus lub inna ulubiona kaszą, polaną sosem z brokułami i kalafiorem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Drób Kalafior

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować