ZAPIEKANA POLEDWICZKA WIEPRZOWA

  • wyświetlono: 328 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybki pomysł na smaczny obiadek

IMG_20190707_173458_367
  • 6 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

2 polędwiczki po 1/2 kg każda
sól, pieprz
3 ząbki czosnku
słodka i ostra mielona papryka
1/3 kostki masła

Sposób przygotowania przepisu:

ZAPIEKANA POLEDWICZKA WIEPRZOWA

  • 1. Polędwiczki dobrze nacieramy olejem, następnie przyprawami: sola, pieprzem oraz paprykami. Czosnek przeciskamy przez praskę, nim również nacieramy mięso. Tak przyprawione mięso odstawiamy na min 12 godz.
    Polędwiczki obsmażamy na rumiano z obu stron, obkładamy plastrami masła, zapiekamy w worku przez 30 minut.
    Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zostawiamy mięso na 15 minut, aby odpoczęło, dopiero wtedy kroimy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wieprzowinapolędwiczkapolędwiczka wieprzowa

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczona polędwica wieprzowa

Dodane przez: anemon

Pieczona polędwica wieprzowa

Wystarczy wieczorem zamarynować...

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do...

gulasz wieprzowy

Dodane przez: marta625

Gulasz wieprzowy

Gulasz z łopatki wieprzowej na...

Strogonow wieprzowy

Dodane przez: beetle

Strogonow wieprzowy

Coś dla wszystkich mięsożerców...

Zrazy wieprzowe

Dodane przez: Bilcia

Zrazy wieprzowe

Zrazy - z mięska wieprzowego -...

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

Przepyszne, delikatne i soczyste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE