2 polędwiczki po 1/2 kg każda
sól, pieprz
3 ząbki czosnku
słodka i ostra mielona papryka
1/3 kostki masła
Sposób przygotowania przepisu:
ZAPIEKANA POLEDWICZKA WIEPRZOWA
1.
Polędwiczki dobrze nacieramy olejem, następnie przyprawami: sola, pieprzem oraz paprykami. Czosnek przeciskamy przez praskę, nim również nacieramy mięso. Tak przyprawione mięso odstawiamy na min 12 godz.
Polędwiczki obsmażamy na rumiano z obu stron, obkładamy plastrami masła, zapiekamy w worku przez 30 minut.
Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zostawiamy mięso na 15 minut, aby odpoczęło, dopiero wtedy kroimy.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze