SCHAB W MLEKU GOTOWANY

  • wyświetlono: 541 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszny, delikatny, bardzo soczysty schab

IMG_20190707_173458_367
  • 35 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

schab 1 kg
1 litr mleka
sól pieprz
3 ząbki czosnku
ziele ang, listek laurowy
pół szklanki wody

Sposób przygotowania przepisu:

SCHAB W MLEKU GOTOWANY

  • 1. Schab myjemy, osuszamy, nacieramy dobrze solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zostawiamy w lodówce na min 12 godzin.
    Po tym czasie do garnka wlewamy wodę i mleko. Dodajemy listek laurowy, ze 2 ziarna ziela ang. Kiedy mleko zacznie się gotować wkładamy schab ( wyjmujemy go z pól godziny wcześniej z lodówki). Garnek przykrywamy, mięso gotujemy na delikatnym ogniu 25 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz, zostawiamy pod przykryciem całą noc. Mięsko wychodzi niezwykle soczyste.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schab gotowanydomowa wędlinaschab parzonyswojskie wyrobyschab w mleku

Komentarze

Podobne przepisy

Schab dojrzewający w pończosze

Dodane przez: ugotujiprzetestuj

Schab dojrzewający w pończosze

Schab dojrzewający to pierwsza...

Schab w aromatycznej mieszance

Dodane przez: Jola1977-1977

Schab w aromatycznej mieszance

Domowych wędlin nikomu nie trzeba...

schab w majeranku

Dodane przez: Nina80

Schab w majeranku

Schab w majeranku idealny na kanapki.

Schab pieczony

Dodane przez: LenaGotuje

Schab pieczony w niskiej temperaturze

Soczysty schab dzięki podsmażeniu...

Schab pieczony w majeranku

Dodane przez: Magster

SCHAB PIECZONY W MAJERANKU

Ostatnio nie miałam szczęścia do...

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Dodane przez: monika016

Schab na kanapki w marynacie cebulowo-czosnkowej

Kolejna odsłona kanapkowego schabu,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE