SCHAB W MLEKU GOTOWANY

3 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny, delikatny, bardzo soczysty schab

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • schab 1 kg
    1 litr mleka
    sól pieprz
    3 ząbki czosnku
    ziele ang, listek laurowy
    pół szklanki wody
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab w mleku gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy, nacieramy dobrze solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zostawiamy w lodówce na min 12 godzin.
    Po tym czasie do garnka wlewamy wodę i mleko. Dodajemy listek laurowy, ze 2 ziarna ziela ang. Kiedy mleko zacznie się gotować wkładamy schab ( wyjmujemy go z pól godziny wcześniej z lodówki). Garnek przykrywamy, mięso gotujemy na delikatnym ogniu 25 minut. Po tym czasie wyłączamy gaz, zostawiamy pod przykryciem całą noc. Mięsko wychodzi niezwykle soczyste.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować