REKLAMA

Pomidory do słoików, we własnym sosie

wyświetlono: 105 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Najprostszy sposób na zamknięcie smaku pomidorów w słoikach na zimę. Idealne na zupę czy sosy.

opublikowany: 20.09.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 60 min
  • Łatwy

Składniki:

  • dojrzałe, mięsiste pomidory
    słoiki duże 1 litrowe
    1 łyżeczka soli na każdy słoik
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Pomidory do słoików, we własnym sosie?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory kroimy na ćwiartki, ciasno układamy w słoiku do 3/4 wysokości, wsypujemy sól.
    Słoiki zakręcamy, ustawiamy w garnku z wodą, od zawrzenia wody gotujemy 40 minut.
    Pomidory puszczą własny sok, nie ma potrzeby nalewania do nich wody.
    Tak przygotowane pomidory przetrwają w piwnicy nawet kilka lat. Świetne do zup i sosów.

Porady

Nie musimy zdejmować skóry z pomidorów przed pasteryzacją. Po odtworzeniu słoika bez problemu zdejmujemy ją z gotowych pomidorów

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: weronika63 logo

Kurki marynowane we własnym sosie

Kurki zrobione we własnym sosie są idealne do zrobienia z nich farszu, sosu lub zupy.

kategoria: Przetwory opublikowany: 30.06.2019 | wyświetlono: 1478 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: luna19 luna19

Medaliony we własnym sosie

soczyste mieso w sosie

kategoria: Dania główne opublikowany: 15.06.2013 | wyświetlono: 5319 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1
Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

ŻEBERKA DUSZONE WE WŁASNYM SOSIE Z WARZYWAMI

Przepis pochodzi od mojej babci, najprostszy do wykonania, a bardzo smaczny

kategoria: Dania główne opublikowany: 15.07.2017 | wyświetlono: 1978 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE