Aksamitny, wręcz rozpływa się w ustach, przepyszny....
1 godz. 30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
1 kg sera- u mnie w wiaderku President
4 galaretki truskawkowe
3 szklanki wody- do galaretek
cukier puder- do smaku
500 g truskawek
opakowanie biszkoptów
Sernik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.* 3 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku, studzimy.
* Ser miksujemy, dolewamy rozpuszczone galaretki. Dodajemy cukru pudru do smaku.
* Dno tortownicy 20 cm wykładamy biszkoptami. Na bokach tortownicy pomiędzy biszkoptami układamy połówki truskawek, układając je przekrojona częścią do tortownicy.
* Do tortownicy wlewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
* Pozostałą 1 galaretkę rozpuszczamy w szklance wrzątku, studzimy.
*Pozostałe truskawki kroimy w kostkę, układamy na stężałej masie serowej, zalewamy galaretka, odstawiamy do lodówki do stężenia.
Komentarze