FASOLKA SZPARAGOWA Z KIEŁBASĄ W SOSIE POMIDOROWYM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W sezonie na fasolkę szparagową danie idealne, lubi ją cała moja rodzina

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 garści fasolki szparagowej
    2 pętka kiełbasy np podwawelskiej
    1 duża cebula
    2 duże mięsiste pomidory
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
    słodka i ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z kiełbasą w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Fasolkę szparagowa kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w osolonej wodzie ok 10 minut. Osączamy.
    * Kiełbasę kroimy w kosteczkę, zrumieniamy na patelni. Dorzucamy pokrojona w piórka cebulę, szklimy z kiełbaską.
    * Do zeszklonej cebuli i kiełbasy dodajemy fasolkę szparagową, wrzucamy obrane ze skórki pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Dusimy razem ok 10 minut, przyprawiając sola, pieprzem oraz obiema paprykami. Pod koniec dorzucamy posiekana natkę pietruszki. mieszamy.
    * Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować