Aksamitny sernik pod chmurką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bita śmietana i świeże owoce, poezja!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    1 kg sera - trzykrotnie mielony lub twaróg sernikowy z wiaderka
    250 g sera mascarpone
    3 jajka
    110 g cukru
    1 kostka masła
    2 opakowania budyniu śmietankowego
    łyżka mąki ziemniaczanej
    Wierzch:
    500 ml śmietany kremówki
    borówki, maliny na wierzch
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Aksamitny sernik pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Masło roztapiamy.
    *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy. Dodajemy budynie i mąkę ziemniaczaną, ostudzone masło miksujemy.
    * Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy.
    * Tortownicę o wymiarach 28 cm wykładamy ciemnymi herbatnikami.. Wylewamy masę serową. Pieczemy ok godziny w 170-180 st. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
    * Kremówkę ubijamy na sztywno wykładamy na ostudzone ciasto, na kremówkę wykładamy owoce. Odstawiamy do stężenia, najlepiej na całą noc, do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować