Domowe zapiekanki z grzybami

2.5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Domowe zapiekanki z ulubionymi dodatkami są najlepsze

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bagietki
    30 dag grzybów, mogą być pieczarki
    3 cebule
    40 dag szynki
    świeżo posiekana natka pietruszki
    potarkowany ser- u mnie mozzarella
    sos czosnkowy: śmietana 12%- 8 łyżek, majonez- 3 łyżki, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Domowe zapiekanki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Grzyby oczyszczamy kroimy w plasterki, obsmażamy na patelni.
    * Cebulę kroimy w piórka , zrumieniamy.
    * Szynkę kroimy w małe kawałeczki, przesmażamy, osączamy na sicie.
    * Wszystkie składniki potrzebne d przygotowania sosu czosnkowego mieszamy ze sobą, doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. Mieszamy.
    *Bagietki przekrawamy na połówki, smarujemy sosem czosnkowym, obsypujemy obficie serem, opiekamy w piekarniku.
    * Na każdą bagietkę wykładamy porcję cebuli, na to układamy grzyby oraz szynkę. Na wierzch posypujemy posiekaną natką.
    * Możemy na wierzch podać ulubiony sos.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować