PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874RACUCHY DROZDŻOWE Z JABŁKAMIhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/15/racuchy-z-jablkami_2.jpeg41482765https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/racuchy-drozdzowe-z-jablkami-3
3 szklanki mąki
30 g drożdży
1,5 szklanki ciepłego mleka
3 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
2 jabłka
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
RACUCHY DROZDŻOWE Z JABŁKAMI
1.
* Drożdże kruszymy, dodajemy cukier, 2 łyżki mąki oraz 4 łyżki mleka. Rozrabiamy. Odstawiamy w cieple miejsce, aby podrosło.
* Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, zaczyn, resztę mleka oraz obrane, pokrojone w kosteczkę jabłka. Dobrze mieszamy.
* Rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej, smażymy na rumiano z obu stron.
* Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze