RACUCHY DROZDŻOWE Z JABŁKAMI

  • wyświetlono: 1292 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Smak dzieciństwa. Pyszny deser, do przygotowania w kilka chwil.

IMG_20190707_173458_367
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 szklanki mąki
30 g drożdży
1,5 szklanki ciepłego mleka
3 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
2 jabłka
cukier puder do posypania

Sposób przygotowania przepisu:

RACUCHY DROZDŻOWE Z JABŁKAMI

  • 1. * Drożdże kruszymy, dodajemy cukier, 2 łyżki mąki oraz 4 łyżki mleka. Rozrabiamy. Odstawiamy w cieple miejsce, aby podrosło.
    * Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, zaczyn, resztę mleka oraz obrane, pokrojone w kosteczkę jabłka. Dobrze mieszamy.
    * Rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej, smażymy na rumiano z obu stron.
    * Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkaracuchyowoceracuchy drożdżowekuchnia babciracuchy z owocami

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KingaM4444

Racuchy z jabłkami

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

racuchy

Dodane przez: Aga72

Racuchy drożdżowe z jabłkami

Na kolację przygotowałam racuszki...

Racuchy pączkowe z marmoladą jabłkową

Dodane przez: agarybak76

Racuchy pączkowe z marmoladą jabłkową

Mięciutkie i puszyste, z nadzieniem...

Racuchy drożdżowe z bananami

Dodane przez: Michał Dobras

Racuchy drożdżowe z bananami

Do racuchów możesz dodać też rodzynki....

Racuchy z borówkami

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Racuchy z borówkami

Borówki są nie tylko smaczne, ale...

Racuchy dyniowe z jabłkiem

Dodane przez: Krystyna32

Racuchy dyniowe z jabłkiem

Pyszne racuchy w pięknym kolorze....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE