MIELONE NADZIANE RÓŻYCZKAMI BROKUŁA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sposób na urozmaicenie tradycyjnych mielonych. Pycha!

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego np z łopatki
    1 jajko
    5-6 łyżek bułki tartej, plus do panierowania
    sól, pieprz
    1/4 szklanki bulionu warzywnego
    majeranek
    papryka słodka i ostra- mielona
    3 ząbki czosnku
    5 różyczek brokuła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mielone nadziane różyczkami brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie. Osączamy na sicie, hartując zimną wodą.
    Mięso mielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, bulion, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy.
    Na dłoń bierzemy porcję mięsa mielonego, tyle co na kotlet. formujemy kotlet, spłaszczamy, na środek wkładamy różyczkę brokuła, zawijamy brzegi formując kotlet.
    Każdy kotlet panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiano na mocno rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mięso mielone Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować