DROŻDŻOWE RACUCHY JAK U BABCI

4.5 (145 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najzwyklejsze racuchy, przygotowane według babcinego przepisu. Przepyszne z cukrem pudrem

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    30 g drożdży
    1,5 szklanki ciepłego mleka
    3 łyżki cukru
    1 jajko
    szczypta soli
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Placki

Drożdżowe racuchy jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * Drożdże kruszymy, dodajemy cukier, 2 łyżki mąki oraz 4 łyżki mleka. Rozrabiamy. Odstawiamy w cieple miejsce, aby podrosło.
    * Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, zaczyn, resztę mleka. Dobrze mieszamy.
    * Rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej, smażymy na rumiano z obu stron.
    * Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować