DROŻDŻOWE RACUCHY JAK U BABCI

  • wyświetlono: 793 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najzwyklejsze racuchy, przygotowane według babcinego przepisu. Przepyszne z cukrem pudrem

IMG_20190707_173458_367
  • 20 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

3 szklanki mąki
30 g drożdży
1,5 szklanki ciepłego mleka
3 łyżki cukru
1 jajko
szczypta soli
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

DROŻDŻOWE RACUCHY JAK U BABCI

  • 1. * Drożdże kruszymy, dodajemy cukier, 2 łyżki mąki oraz 4 łyżki mleka. Rozrabiamy. Odstawiamy w cieple miejsce, aby podrosło.
    * Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, jajko, zaczyn, resztę mleka. Dobrze mieszamy.
    * Rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy porcje ciasta, kładziemy na olej, smażymy na rumiano z obu stron.
    * Gotowe posypujemy cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

racuchyracuchy drożdżowejak u babciplacki drożdżowe
 

Komentarze

Podobne przepisy

Przepis na puszyste i mięciutkie racuchy drożdżowe

Dodane przez: Annie_Ka

Puszyste i mięciutkie racuchy drożdżowe -...

Przepis na drożdżowe racuchy jak...

Racuchy drożdżowe z jabłkiem i bananem

Dodane przez: Martyna1991

Racuchy drożdżowe z jabłkiem i bananem

Uwielbiane przez dorosłych i dzieci,...

RACUCHY DROŻDŻOWE NA WODZIE

Dodane przez: Aga72

RACUCHY DROŻDŻOWE NA WODZIE

sama wymyśliłam składniki wyszły...

RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

RACUCHY DROŻDŻOWE Z BORÓWKAMI

Puszyste racuchy drożdżowe z dodatkiem...

Bieszczadzkie racuchy

Dodane przez: Kuchnia Marty

Bieszczadzkie racuchy

Bieszczadzkie racuchy – tego smaku...

Racuchy z ryżem

Dodane przez: fuzja

Racuchy ryżowe

Racuchy ryżowe - świetny pomysł...