Biszkoptowe kokosanki

4.45 (183 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne w smaku, wręcz rozpływające się w ustach. W sam raz na jeden kęs

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:
    6 jajek
    15 łyżek maki
    15 łyżek cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    opakowanie 250 g wiórków kokosowych
    polewa:
    kostka masła
    7 łyżek cukru pudru
    7 łyżek śmietany
    3 czubate łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.45 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Kokosanki

Biszkoptowe kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Ciasto:
    Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno.Ciągle miksując dodajemy po żółtku,następnie dosypujemy cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia(nie przerywając miksowania).Pieczemy ok.25 minut w 170 st.w blaszce 24 x 35.
    *Studzimy biszkopt,kroimy go na kwadraciki,prostokąciki,jak kto woli.Z tej blaszki wyjdzie ok.26 kawałeczków.
    *polewa:
    Masło roztapiamy w rondelku,studzimy.Do miski dajemy śmietanę,mieszamy z cukrem pudrem,kakao.Dodajemy wystudzone masło,dokładnie mieszamy.
    * Każdy kawałeczek po kolei nadziewam na widelec,maczam w czekoladzie następnie w wiórkach kokosowych.
    * Układam na blaszce.Odstawiam do stężenia do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Czekolada Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować