Biszkoptowe kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Ciasto:
Oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno.Ciągle miksując dodajemy po żółtku,następnie dosypujemy cukier,mąkę z proszkiem do pieczenia(nie przerywając miksowania).Pieczemy ok.25 minut w 170 st.w blaszce 24 x 35.
*Studzimy biszkopt,kroimy go na kwadraciki,prostokąciki,jak kto woli.Z tej blaszki wyjdzie ok.26 kawałeczków.
*polewa:
Masło roztapiamy w rondelku,studzimy.Do miski dajemy śmietanę,mieszamy z cukrem pudrem,kakao.Dodajemy wystudzone masło,dokładnie mieszamy.
* Każdy kawałeczek po kolei nadziewam na widelec,maczam w czekoladzie następnie w wiórkach kokosowych.
* Układam na blaszce.Odstawiam do stężenia do lodówki.
Komentarze