Smaczne danie jednogarnkowe, do przygotowania w kilka chwil
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
500 g szynki
200 g obranej dyni
200 g obranej cukinii
ok 10 sztuk mini marchewek
po pół papryki: żółtej, czerwonej i zielonej
3 mięsiste pomidory
natka pietruszki- garść
sól, pieprz
słodka i ostra mielona papryka
mąka
1/2 l bulionu warzywnego
Gulasz z dynią i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.*Szynkę kroimy w kostkę. Oprószamy sola, pieprzem, obiema paprykami, obtaczamy w mace, obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju.
*Cebule kroimy w piórka, szklimy.
* Do gorącego bulionu przekładamy obsmażone mięso oraz cebulę. Wrzucamy również pokrojone w kosteczkę papryki oraz obrane ze skórki pomidory, dusimy razem ok 20 minut, po tym czasie dodajemy pokrojona w kostkę dynie oraz cukinię. Doprawiamy do smaku obiema paprykami, solą, pieprzem. Na koniec wrzucamy posiekana natkę pietruszki. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Komentarze