Gulasz z dynią i cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczne danie jednogarnkowe, do przygotowania w kilka chwil

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g szynki
    200 g obranej dyni
    200 g obranej cukinii
    ok 10 sztuk mini marchewek
    po pół papryki: żółtej, czerwonej i zielonej
    3 mięsiste pomidory
    natka pietruszki- garść
    sól, pieprz
    słodka i ostra mielona papryka
    mąka
    1/2 l bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz z dynią i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Szynkę kroimy w kostkę. Oprószamy sola, pieprzem, obiema paprykami, obtaczamy w mace, obsmażamy na mocno rozgrzanym oleju.
    *Cebule kroimy w piórka, szklimy.
    * Do gorącego bulionu przekładamy obsmażone mięso oraz cebulę. Wrzucamy również pokrojone w kosteczkę papryki oraz obrane ze skórki pomidory, dusimy razem ok 20 minut, po tym czasie dodajemy pokrojona w kostkę dynie oraz cukinię. Doprawiamy do smaku obiema paprykami, solą, pieprzem. Na koniec wrzucamy posiekana natkę pietruszki. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować