BEFSZTYK TATARSKI ( TATAR)

  • wyświetlono: 107 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przygotowanie tatara w domu nie jest wcale tak skomplikowane jakby się Nam mogło wydawać. Cała tajemnica tkwi w doborze dobrych składników, a wtedy sukces smaku gwarantowany. Podstawa to oczywiście dobrej jakości wołowina. Najlepiej sprawdzi się polędwica, ale rostbef czy udziec też może być. Mięso można zmielić, można go również drobniutko posiekać- to już zależy od Waszych upodobań co do konsystencji mięsa.

IMG_20190707_173458_367
  • 8 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

500 g mięsa wołowego
1 łyżka wody
2 łyżki przyprawy do zup w płynie
3 łyżki oleju
sól, pieprz
1 duża cebula
6-7 ogórków kwaszonych

Sposób przygotowania przepisu:

BEFSZTYK TATARSKI ( TATAR)

  • 1. Mięso oczyszczamy z błon, drobniutko siekamy. Dodajemy wodę, olej, przyprawę, wmasowujemy w mięso poprzez delikatnie mieszanie. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. Podajemy obłożone posiekaną cebulą i kiszonym ogórkiem. Jajko sparzamy, żółtko podajemy obok lub na wierzchu tatra.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wołowinatatarpolędwica wołowatatar wołowyBEFSZTYK TATARSKI

Komentarze

Podobne przepisy

image-1ha4eck

Dodane przez: allchemia

Tatar klasyczny

Tatar to doskonala przekąska nie...

tatar

Dodane przez: Michał Wrzosek

Tatar śledziowy

Danie klasyczne kuchni polskiej,...

Tatar wołowy

Dodane przez: anaid123

Tatar wołowy

Klasyczny befsztyk tatarski z siekanej...

Tatar

Dodane przez: alaaa

Tatar

Propozycja na imprezkę ,ale nie...

Tatar wołowy

Dodane przez: Goszka

Tatar wołowy

Tak przygotowany tatar, z dużą...

Tatar z łososia surowego

Dodane przez: tycjanowa

Tatar z łososia surowego

Tatar to bardzo szybkie danie zazwyczaj...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE