BEFSZTYK TATARSKI ( TATAR)

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Przygotowanie tatara w domu nie jest wcale tak skomplikowane jakby się Nam mogło wydawać. Cała tajemnica tkwi w doborze dobrych składników, a wtedy sukces smaku gwarantowany. Podstawa to oczywiście dobrej jakości wołowina. Najlepiej sprawdzi się polędwica, ale rostbef czy udziec też może być. Mięso można zmielić, można go również drobniutko posiekać- to już zależy od Waszych upodobań co do konsystencji mięsa.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wołowego
    1 łyżka wody
    2 łyżki przyprawy do zup w płynie
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz
    1 duża cebula
    6-7 ogórków kwaszonych
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki Tatar

Befsztyk tatarski ( tatar) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczamy z błon, drobniutko siekamy. Dodajemy wodę, olej, przyprawę, wmasowujemy w mięso poprzez delikatnie mieszanie. Doprawiamy wedle uznania solą i pieprzem. Podajemy obłożone posiekaną cebulą i kiszonym ogórkiem. Jajko sparzamy, żółtko podajemy obok lub na wierzchu tatra.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wołowa Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Impreza Na zimno Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować