jacekwkuchni

jacekwkuchni

O mnie:

Póki co raczkuję w kuchni, ale mógłbym z niej nie wychodzić! Poprzestaję na prostych daniach. Na moim profilu znajdziecie dużo przepisów z makaronem w roli głównej, gdyż kocham kuchnię włoską! Kocham też podróżować i zawsze staram się odkrywać nowe smaki.

Liczba przepisów: 96

Obserwujących: 3

 
Wiadomość
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 12.02.2018 12:47 opublikował przepis:

Smażony ser halloumi ze szpinakiem i jogurtowym dressingiem

Zaczyna się niewinnie — trochę smażenia, trochę duszenia, żeby tylko „coś zjeść”, ale za to efekt jest wspaniały. Może to po prostu halloumi, który po pierwszym spróbowaniu mógłbym smażyć i jeść kilogramami? A może świeżość szpinaku kupionego na pobliskim targu, który odkryłem w pierwszym dniu pobytu w Salonikach? Trudno powiedzieć. Jedno jest pewne, to danie będzie często gościć na moim polsko-greckim stole!
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 02.11.2017 09:57 opublikował przepis:

Kanapka z jajkiem sadzonym, karmelizowaną cebulką i piklami

To idealne śniadanie na zwalczenie syndromu dnia wczorajszego lub zastrzyk energii na chłodniejsze dni.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 02.11.2017 09:53 opublikował przepis:

Makaron soba z marynowanym tofu, marchewką i jarmużem

Makaron soba z marynowanym tofu, marchewką i jarmużem to kolejne danie, którego korzenie sięgają Azji, ale to tylko moja luźna interpretacja tamtejszej kuchni.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 02.11.2017 09:50 opublikował przepis:

Jesienny makaron świderki z rydzami i oscypkiem

Nigdy nie przepadałem za rydzami, jednak od nienawiści przeszedłem do miłości. Do tego stopnia, że tej jesieni nie miałem ochoty na prawdziwki, tylko na rydze właśnie.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 08.10.2017 17:54 skomentował:

Zielone curry z groszkiem i ziemniakami

Użytkownik jacekwkuchni w dniu 07.10.2017 15:40 opublikował przepis:

Zielone curry z groszkiem i ziemniakami

To zielone curry z groszkiem i ziemniakami, a inaczej Aloo matar curry, to kolejna wariacja na temat kuchni indyjskiej.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 14.03.2017 13:52 opublikował przepis:

Pieczona panierowana cukinia

Zawsze panierowane plastry cukinii smażyłem na patelni. Teraz byłem zmuszony użyć piekarnika. Efekt? Cukinie nie wpijają tak dużej ilości oleju, jak to się dzieje na patelni, a do tego panierka jest idealnie chrupiąca i cały proces pieczenia jest krótszy.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 13.02.2017 17:50 skomentował:

Pieczone ziemniaczki w sosie pomidorowo-paprykowym

Użytkownik jacekwkuchni w dniu 12.02.2017 15:14 opublikował przepis:

Pieczone ziemniaczki w sosie pomidorowo-paprykowym

Czasami przychodzi mi chęć na coś prostego, na coś, co można zjeść dosłownie prosto z pieca i nie brudzić przy tym talerzy.
Użytkownik jacekwkuchni w dniu 09.02.2017 15:06 skomentował:

ORZESZKI Z MASĄ KAJMAKOWĄ I ORZESZKIEM W ŚRODKU

To może cię zainteresować