Rosół wegański

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Idealny dla wegetarian, jak i ludzi nieprzepadających za mięsnym aromatem tradycyjnego rosołu.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • - seler naciowy
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 2 liście laurowe
    - 1 cebula
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
    - olej
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Rosół wegański - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy kilka łyżek oleju (w zależności od tego, czy lubimy bardziej lub mniej tłusty rosół), wrzucamy pokrojone w kawałki warzywa, solimy i podsmażamy. Cebulę uprzednio można podpiec nad palnikiem, aby rosół miał głębszy smak. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  • 2. Gdy warzywa są lekko podsmażone, wlewamy ok. 1-1,5l wody. Całość doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. godzinę. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Do rosołu można również wrzucić kilka liści lubczyku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować