Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli

  • wyświetlono: 8667 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Słodko-ostra wersja bezmięsnego gulaszu.

jacekwkuchni
  • 60min

Składniki

Na 4 porcje:
- 1 duży batat
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki passaty pomidorowej
- garść posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka majeranku
- kilka listków lubczyku
- szczypta oregano
- 2 liście laurowe
- 1 łyżeczka płatków chili
- olej rzepakowy
- sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli

  • 1. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, czosnek i płatki chili. Dodajemy pokrojonego w kostkę batata oraz marchewkę i podsmażamy przez chwilę. Wlewamy passatę pomidorową, wsypujemy natkę pietruszki, lubczyk, majeranek, oregano, liście laurowe. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 45 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy czerwoną fasolę i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatagulaszwegewegetarianizmbatatyweganizm

Komentarze

Podobne przepisy

Gulasz z zielonej soczewicy

Dodane przez: Osiakowa

Wegański gulasz z zieloną soczewicą

Pyszne, aromatyczne, warzywne danie-...

image-0pys3b7

Dodane przez: Di bloguje

Gulasz wieprzowy z pomidorami, fasolką i...

Mięso jest miękkie, aromatyczne,...

Fasolka na szybko i inaczej

Dodane przez: Kazubowska Sylwia

Czerwona fasolka z pieczarkami i kiełbasą

Wolę czerwoną fasolkę - dlatego...

Bulgur z batatem i fetą

Dodane przez: Iwona75

Bulgur z batatem i fetą

Danie obiadowe dla wegetarian i...

gulasz z fasolki szparagowej z mielonym mięsem

Dodane przez: AlaW.

gulasz z fasolką szparagową i mielonym mięsem

Pyszne ,szybkie i syte danie. Zjadamy...

Gulasz z fasolką szparagową

Dodane przez: Gosia123

Gulasz z fasolką szparagową

Gulasz z piersi kurczaka z dodatkiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE