Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli

4.49 (180 ocen)

  • 60 min

Słodko-ostra wersja bezmięsnego gulaszu.

  • 60 min

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    - 1 duży batat
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 2 marchewki
    - 2 cebule
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 szklanki passaty pomidorowej
    - garść posiekanej natki pietruszki
    - 1 łyżeczka majeranku
    - kilka listków lubczyku
    - szczypta oregano
    - 2 liście laurowe
    - 1 łyżeczka płatków chili
    - olej rzepakowy
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Wegański gulasz z batatów i czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju szklimy posiekaną cebulę, czosnek i płatki chili. Dodajemy pokrojonego w kostkę batata oraz marchewkę i podsmażamy przez chwilę. Wlewamy passatę pomidorową, wsypujemy natkę pietruszki, lubczyk, majeranek, oregano, liście laurowe. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 45 minut do momentu, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec dodajemy czerwoną fasolę i gotujemy jeszcze przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bataty (słodkie ziemniaki)

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Wegańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować