Babeczki z cheddarem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Oregano nadaje im aromat pizzy, ale zachęcam do eksperymentowania z ziołami. Świetnie sprawdzają się na wszelkich domówkach, a co najważniejsze, przygotowanie ich nie zajmuje dużo czasu. Warto też dodać, że nie potrzeba do tego miksera!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    - 1 szklanka mąki
    - 100g sera cheddar
    - pół łyżeczki proszku do pieczenia
    - pół łyżeczki sody
    - łyżeczka oregano
    - łyżeczka słodkiej papryki
    - łyżeczka kurkumy
    - sól, pieprz
    + pół średniej cebuli
    Składniki mokre:
    - pół szklanki mleka
    - 1/3 szklanki oleju
    - 1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z cheddarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na części oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Odstawiamy na chwilę do ostygnięcia. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach.
  • 2. W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej składniki mokre razem z podsmażoną cebulką. Na koniec łączymy wszystkie składniki i przekładamy do foremek na babeczki. Ja używam foremek silikonowych, których nie trzeba smarować tłuszczem.
  • 3. Pieczemy w 180°C przez ok. 20 minut, aż ser się zarumieni.

Porady

Babeczki świetnie smakują z sosem Tabasco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować