Buraczany twarożek

5 (177 ocen)

  • 5 min

Świeny sposób na wykorzystanie np. buraków pozostałych po barszczu.

  • 5 min

Składniki:

  • - 200g twarogu
    - 1 mały ugotowany burak
    - 2 łyżki wywaru buraczanego lub barszczu
    - 4 łyżki gęstej śmietany
    - pęczek szczypiorku
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Barszcz Przystawki Ser

Buraczany twarożek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka kroimy na małe kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy twaróg, wywar buraczany (można użyć resztki barszczu lub ugotować buraka i dolać wody z gotowania, aby kolor i smak stały się intensywniejsze) i śmietanę. Wrzucamy szczypiorek i doprawiamy pieprzem i solą. Blendujemy do momentu uzyskania puszystej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować