Buraki faszerowane musem rybnym

5 (141 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Buraczane nenufary ładnie wyglądają na stole i dobrze smakują.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 buraków czerwonych
    50 g kaszy jaglanej
    makrela wędzona

    jajko ugotowane na twardo
    łyżka śmietany 18 %
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    sól, pieprz czarny mielony

    dekoracja :
    sałata
    plasterek marchewki
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ryba Jajko Przystawki Buraczki

Buraki faszerowane musem rybnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć i ugotować. Ugotowane obrać i wykroić kwiatki.
    Ułożyć na sałacie.
  • 2. Makrelę obrać ze skóry i oczyścić z ości.
    Kaszę jaglaną ugotować wg przepisu na opakowaniu.
    Zmiksować makrelę z kaszą i jajkiem ugotowanym na twardo.
    Dodać łyżkę śmietany , jeśli mus jest zbyt gęsty.
    Dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać.
    Przyprawić solą i pieprzem .
    Mus przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na buraki.
    Udekorować wg uznania.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować