Kulki serowe ze szpinakiem

4.49 (162 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min

Te kulki serowe to jeszcze jeden domówkowy hit z sylwestrowego stołu. Ich złocista, chrupiąca panierka i słonawy, ciągnący się ser ze szpinakiem to niemalże definicja idealnej przekąski.

  • 45 min

Składniki:

  • - 400 g sera żółtego o mocnym aromacie
    - 200 g mrożonego szpinaku
    - 4 łyżki śmietany 18%
    - jajka
    - bułka tarta
    - czosnek granulowany
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski Ser

Kulki serowe ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrażamy szpinak. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach i wkładamy do miski. Dodajemy śmietanę i rozmrożony szpinak. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i formujemy małe kulki. Do sera można dodać trochę bułki tartej, co ułatwi formowanie kulek. Odkładamy do zamrażarki na ok. 30 min. Po wyjęciu dwukrotnie obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju przez kilka sekund. Podczas smażenia obracamy je, aby panierka równomiernie się zarumieniła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Sery Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować