AZgotuj

AZgotuj

O mnie:

Uzależniona od książek kucharskich. Kupuję , wykonuję i ulepszam na własny użytek i innych.

Liczba punktów za aktywność
189
Liczba obserwujących
2

Wyślij wiadomość
Zalewajka świętokrzyska
Użytkownik AZgotuj w dniu 19.10.2019 16:27 opublikował przepis :

Zalewajka świętokrzyska

Taką zupę gotowała babcia. To zupa z regiony świętokrzyskiego. Gotujące ziemniaki zalewało się kiszonym żurem. To powrót do najprzyjemniejszych smaków.

Risotto z dynią
Użytkownik AZgotuj w dniu 15.10.2019 12:15 opublikował przepis :

Risotto z dynią i z szafranem

Pyszne risotto z dynią, które można podać z grillowaną piesia kurczaka z oregano, dorszem na parze lub jako samodzielne wegetariańskie sanie.

Bułki orkiszowe z jarmużem
Użytkownik AZgotuj w dniu 10.10.2019 10:42 opublikował przepis :

Zielone orkiszowe bułki z jarmużem

Pyszne bułki z dodatkiem sproszkowanego jarmużu. Pełne witamin, wspaniale komponują się z pastami z papryki, czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów. Świetne na burgery.

Shoty z kurkumy i imbiru
Użytkownik AZgotuj w dniu 08.10.2019 16:53 opublikował przepis :

Shoty z kurkumy i imbiru na odporność

Duże wzmocnienie odporności. Kurkuma, imbir i sok z cytryny doprawione szczyptą chili. Poprawia odporność dodaje energii.

Drożdżowe naleśniki
Użytkownik AZgotuj w dniu 08.10.2019 10:24 opublikował przepis :

Drożdżowe naleśniki

Drożdżowe naleśniki zachwycające lekkością i zapachem. Przepis na nie wiele lat temu znalazłam w książce z bułgarskimi przepisami. Nazywają się katmi. Z ciekawością je zrobiłam. Robię je kilka razy w roku. Napełnijcie je tym co najbardziej wam smakuje.

Warzywny pasztet z grzybami leśnymi
Użytkownik AZgotuj w dniu 06.10.2019 20:39 opublikował przepis :

Pasztet warzywny z grzybami leśnymi

Przepyszny pasztet z duszonych warzyw korzeniowych. Przyjemnie grzybowy w smaku. Kremowa konsystencja. Ja ten pasztet polecam na Święta Bożego Narodzenia.

Budyń jaglany z dynią i pomarańczą.
Użytkownik AZgotuj w dniu 03.10.2019 15:26 opublikował przepis :

Budyń jaglany z dynią i pomarańczą

Budyń jaglany można zjeść na śniadanie lub jako deser. Jeśli dodamy więcej płynu może powstać koktajl jaglany. Mój pachnie pomarańczą i rokitnikiem, który nie jest obowiązkowy.