AZgotuj

Od A do Z ugotujesz

O mnie:

Uzależniona od książek kucharskich. Kupuję , wykonuję i ulepszam na własny użytek i innych.

Liczba punktów za aktywność
277
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Zeppole włoskie pączusie
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 15.01.2021 16:01 opublikował przepis :

Włoskie pączusie zeppole

Przy okazji karnawału można popróbować pączków z różnych stron świata. Ja dziś próbowałam włoskie zeppole na serku ricotta ze skórką cytrynową.

Zapiekane pomidory na cieście francuskim
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 14.01.2021 14:59 opublikował przepis :

Zapiekane pomidory na cieście francuskim

Plastry pomidorów posmarowane oliwą z czosnkiem, zapieczone na francuskim cieście z fetą i ziołami. To danie wegetariańskie jest tak pyszne, że nie powstydziłabym się częstować gości. Proste a jakie smaczne i efektowne.

Zimowa zupa fasolowa
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 11.01.2021 09:39 opublikował przepis :

Zimowa zupa fasolowa ze szpinakiem i makaronem

Fasolową gotowała babcia. Była pyszna, gęsta, z domowym makaronem. Ale ja nie bardzo lubiłam fasolę. Zupę jadłam, a fasola lądowała obok talerza. Na szczęście to się zmieniło. Zupa wspaniale syci i rozgrzewa.

Chłopskie garnek z kiełbasą z kurczaka
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 07.01.2021 11:15 opublikował przepis :

Chłopski garnek z kiełbasą z kurczaka

Znakomite sycące, zimowe jednogarnkowe danie. Pierwsze wrażenie po spróbowaniu tego dania to powrót myślami do kuligów z dzieciństwa i nie tylko. Przypominają się dania smakowane przy ognisku na polanie obok leśniczówki.

Śledzie gajowego
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 19.12.2020 10:23 opublikował przepis :

Śledzie gajowego

Śledzie z matowanymi podgrzybkami, rozmarynem, cebulką z musztardą i jałowcem. Pysznie smakują z żytnim chlebem na zakwasie.

Wieniec drożdżowy
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 16.12.2020 17:25 opublikował przepis :

Wieniec drożdżowy

Pyszne ciasto drożdżowe w kształcie wieńca pięknie prezentuje się na stole. Zamiast nadzienia cynamonowego można wykorzystać masę makową.

Daktylowe brownie z gorzką czekoladą
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 08.12.2020 11:42 opublikował przepis :

Daktylowe brownie z gorzka czekoladą

Zimą uwielbiam smak gorzkiej czekolady. O tej porze roku często piekę brownie. To jest wyjątkowe, ponieważ zamiast cukru użyłam daktyliMedjool. Mają one niski indeks glikemiczny, a przy tym są niezwykle smaczne. Możesz użyć zwykłych tylko w większej ilości. Daktyle Medjool są duże. Ja piekłam w foremce na muffiny ponieważ chciałam je mieć w takiej formie (12 sztuk)