AZgotuj

Od A do Z ugotujesz

O mnie:

Uzależniona od książek kucharskich. Kupuję , wykonuję i ulepszam na własny użytek i innych.

Liczba punktów za aktywność
294
Liczba obserwujących
5

Wyślij wiadomość
Falafel z zielonym groszkiem
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 14.04.2021 11:14 opublikował przepis :

Falafel z ciecierzycy i z zielonego groszku

Pyszna uczta z kuchnią z Dalekiego Wschodu. Falafele z ciecierzycą i zielonym groszkiem doprawione kiszoną cytryną. Jeśli jeszcze nie jedliście kiszonych cytryn to bardzo zachęcam Was do samodzielnego ich ukiszenia, zakupu w sklepach ze zdrową żywnością. Falafele podałam na hummusie z pieczoną cieciorką, z liśćmi nasturcji, której nasiona posiałam na parapecie.

Szwedzkie pulpeciki
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 09.04.2021 14:20 opublikował przepis :

Szwedzkie pulpeciki

Na szwedzkie pulpeciki jechało się czasami specjalnie do wielkiego sklepu meblowego. A ponieważ obecnie sklepy te są zamoknięte pulpeciki zrobiłam sama. Podałam z kiszoną kapustą. Możecie przygotować sos pieczeniowy , dodać do zupy, rosołu lub zjeść z ziemniakami z wody lub frytkami.

Racuchy  z jabłkami i z jabłkami
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 24.03.2021 13:30 opublikował przepis :

Racuchy z jabłkiem i z jabłkami

Polecam na śniadanie miękkie, puszyste racuchy. Jabłek dałam dwa razy. Pokrojone, świeże jabłko dodałam do ciasta a do upieczonych jeszcze smażone jabłka z cynamonem ze słoika.

Paszteciki z soczewicy na Wielkanoc
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 01.03.2021 16:06 opublikował przepis :

Paszteciki z soczewicy na Wielkanoc

Piekąc pasztet z soczewicy niewielką ilość masy przeznaczoną na pasztet umieściłam w małych foremkach na babeczki. Myślę, że będą smaczną ozdobą na Wielkanocnym stole. W zależności od wypiekanej ilości potrzeba będzie połowy składników z głównego przepisu.