REKLAMA

AZgotuj

Od A do Z ugotujesz

O mnie:

Cześć. Mam na imię Anita. Uzależniona od książek kucharskich. Kupuję , wykonuję i ulepszam na własny użytek i innych.

Liczba przepisów
310
Liczba obserwujących
6
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 31.08.2021 20:00 skomentował:

Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 31.08.2021 16:21 opublikował przepis:

Pierogi z ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym

Pierogi z włoską ricottą i szpinakiem w sosie pomidorowym z czosnkiem, oliwą, szpinakiem i bazylią.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 24.08.2021 11:26 opublikował przepis:

Aromatyczny kompot z mirabelek i żółtych śliwek

Kompot to chyba zapomniany napój. Choć nie przez czytelników Przyślij Przepis! Jest wiele tu przepisów na kompoty. Ja proponuję pyszny aromatyczny kompot na już. Tzn. naszego już nie ma. Został wypity do obiadu.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 09.08.2021 11:42 opublikował przepis:

Sałatka z brzoskwiniami

Pyszna, prosta sałatka z brzoskwiniami, winogronami i orzechami.

Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 27.07.2021 16:43 skomentował:

Sernik chmurka z owocami

Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 26.07.2021 13:14 opublikował przepis:

Sernik chmurka z owocami

Sernik jest lekki jak chmurka o wspaniałej leciutkiej konsystencji. Sernik po przekrojeniu ma strukturę pianki. Użyłam twarogu naturalnego "Delikatny" President opakowanie 500 gram. Można wziąć gęsty jogurt naturalny. Podany z sezonowymi owocami jest zwieńczeniem pysznego obiadu.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 19.07.2021 17:14 opublikował przepis:

Bigos z cukinii z boczniakami

Bigos z cukinii z boczniakami z dodatkiem pomidorów i ziół prowansalskich. Pyszna propozycja na wakacyjne i nie tylko danie.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 16.07.2021 14:49 opublikował przepis:

Drożdżowy chlebek odrywany pogacza

Z wakacji zwykle przywozimy mnóstwo przepisów z różnych zakątków świata. W ten sposób chyba dalej jesteśmy na wakacjach. Ten drożdżowy chlebek odrywany nazywa się "pogacza". Jest to chlebek z kuchni bułgarskiej. Pieczony na każde święto w Bułgarii. Jest łatwy i przepyszny.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 06.07.2021 09:31 opublikował przepis:

Jagodzianki z kruszonką

Wracając z wakacji kupiłam po drodze jagody. Zatrzymaliśmy się w bezpiecznym miejscu na Mławskim parkingu. Lubię kupić od zbieraczy. Wstają wcześnie rano, aby móc je sprzedać powracającym z nad morza. Jagód nie ma ich wiele w tym roku. I choć łatwiej jest zmiksować je w koktajlu, to podjęłam się wypieku.
Użytkownik Od A do Z ugotujesz w dniu 25.06.2021 19:04 opublikował przepis:

Truskawkowe serniczki na zimno fit

Latem w upały najlepsze są desery ( choć ja mogłabym go jeść na śniadanie) na zimno. Mój jest z twarogu, jogurtu i najlepszych polskich truskawek. Deser polałam sosem daktylowym i udekorowałam tym co było pod ręką.