Sałatka we włoskim stylu z szynką długodojrzewającą, mozzarellą, oliwkami, suszonymi pomidorami, bazylią a całość polana oliwą z oliwek i gęstym, kremowym octem balsamicznym. Pracy niewiele, smaku całe mnóstwo. Polecam na lunch, kolacje i jak przyjdą goście.
Te placuszki to pewnie juz klasyk. Bardzo się z nich wczoraj ucieszyliśmy, bo dawno ich nie robiłam. Zakupiłam już na balkon mnóstwo ziół i same prosiły się żeby ich użyć. Placuszki są bezglutenowe. Dodałam do nich mąkę ryżową i świetnie się sprawdza.
Z tęsknoty za świeżymi warzywami pełnymi witamin polecam sałatkę bogatą w witaminy z domowej hodowli kiełków rzodkiewki. Kiełki rosną w kilka dni. Dodatkowo do sałatki trafiła cykoria, ogórek, oliwki i sera feta w pysznym dressingu z oliwy choć jogurt też by się w niej sprawdził.
Za oknami zima, mimo, że już wiosna;) W taką pogodę polecam pyszną, ROZGRZEWAJĄCĄ zupę z boczniaków z miso i shitake- grzybów pełnych walorów prozdrowotnych
Przepisów na smaczny żur jest mnóswto . O tej porze smakuje najlepiej. Użyłam szklankę własnego żurku. Jest wegatariańki ale każdy może dodać od siebie swoje ulubione produkty np. wędzonki.
Uwielbiamy mieć w lodówce humus. Świetnie sprawdza się do kanapek lub do wypieczonych placów pita czy tortilla. Dodałam buraka aby było zdrowo i kolorowo;)
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem