Zapiekanka z kaszą jaglaną, cukinią i fetą

3.71 (7 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Lubimy ciepłe dania z piekarnika, które mażna jeść na gorąco, na zimno czy po podgrzaniu na następny dzień. Moja propozycja to pełnowartościowe smaczne danie, które sprawdzi się na obiad czy kolację. Robi się ją szybko. Może nie wyglada ale za to smakuje;)

  • 40 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
    3 jaja
    1 opakowanie sera fety (100g)
    cukinia
    1-2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    ogerano
    skórka z cytryny
    natka z pietruszki
Wystaw ocenę:

3.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z kaszą jaglaną, cukinią i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Posolić delikatnie i odstwić na 10 minut. Po tym czasie wysisnąć sok z cukini. Przełożyć warzywo do miski. Dodać ugotowaną kaszę jaglaną, pokruszyć fetę, wbić jaja i dodać pieprz, przecisnać czosnek oraz oregano ( dałam 1 łyżeczkę). Wymieszać. Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec 30-40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Feta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować