Babeczki z czerwoną porzeczką

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Pyszne, szybkie w przygotowaniu babeczki z czerwoną porzeczką, bardzo puszyste lekko kwaskowe idealne na każdą okazję.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 jajka
    3/4 szklanki cukru
    Cukier waniliowy
    0,5 kostki masła roztopionego
    Szczypta soli
    1 szklanka mleka
    1 łyżka soku z cytryny
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    0,5 łyżeczki sody
    1 szklanka czerwonej porzeczki
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Babeczki z czerwoną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić, wystudzić.
    Jajka ubij ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym dodaj roztopione masło, sok z cytryny i mleko.
  • 2. Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do ciasta. Dokładnie wymieszaj. Do papilotek nakładaj po łyżeczce ciasta posyp kilkoma porzeczkami przykryj druga łyżka ciasta wierzch również posyp owocami porzeczek.
  • 3. Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. Piecz 25 minut.
    Z podanych składników wychodzi 12 babeczek.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować