Kalafior można zrobić na różne sposoby. Dziś z powodu wysokich temperatur został krótko obgotowany wraz z z fasolą a potem dodałam aromatyczne przyprawy i gotowe:)
10 min
Dla 2 osób
Składniki:
1/2 średniego kalafiora
1 marchewka
2 garście żółtej fasolki
sól do smaku
1 łyżeczka przyprawy curry
2 cm świeżego imbiru
po 1/2 łyzeczki ziaren kolendry i rzymskiego kminu
Kalafior z żółtą fasolką i marchewką z curry z prażonymi nerkowcami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora podzelić na różyczki, z fasolki odciąć końcówki. Kalafior i fasolkę gotować krótko razem max. 5 minut w osolonym wrzątku ( ale można od razu smażyć bez gotowania jeśli chcemy bardziej chrupkie warzywa). Marchewkę pociąć w plasteki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- lekko podsmażyć, dodać warzywa i smażyć krótko. Wyłożyć na talerze i posypać posiekanymi nerkowcami.
Komentarze