Kalafior z żółtą fasolką i marchewką z curry z prażonymi nerkowcami

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Kalafior można zrobić na różne sposoby. Dziś z powodu wysokich temperatur został krótko obgotowany wraz z z fasolą a potem dodałam aromatyczne przyprawy i gotowe:)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/2 średniego kalafiora

    1 marchewka

    2 garście żółtej fasolki
    sól do smaku

    1 łyżeczka przyprawy curry

    2 cm świeżego imbiru

    po 1/2 łyzeczki ziaren kolendry i rzymskiego kminu

    2 łyżki oliwy

    chili do smaku

    2 ząbki czosnku


    1 garść prażonych słonych nerkowców
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Bowl

Kalafior z żółtą fasolką i marchewką z curry z prażonymi nerkowcami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzelić na różyczki, z fasolki odciąć końcówki. Kalafior i fasolkę gotować krótko razem max. 5 minut w osolonym wrzątku ( ale można od razu smażyć bez gotowania jeśli chcemy bardziej chrupkie warzywa). Marchewkę pociąć w plasteki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy- lekko podsmażyć, dodać warzywa i smażyć krótko. Wyłożyć na talerze i posypać posiekanymi nerkowcami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Fasolka szparagowa żółta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować