Anita Zegadło
Warzywne, rozgrzewające, pełne marokańskich aromatów i smaków dzięki kiszonej cytrynie, przyprawom i ziołom. Gorące podałam z komosą doskonale smakuje z kuskusem.
5 (2 ocen)
Porady
Dynię umyć i pokroić w kostkę, paprykę na małe kawałki, cebulę w piórka, marchew w skośne plastry a imbir na zapałki. W naczyniu żaroodpornym rozgrzej na średnim ogniu oliwę i dodaj przyprawy. Smaż kilka minut, następnie dodaj cebulę oraz czosnek i imbir. Po zeszkleniu się cebuli dodaj resztę warzyw, posól do smaku i dodaj pokrojoną w kosteczkę kiszoną cytrynę. Nakryj pokrywą i duś 30 minut. Na koniec kiedy dodaj szafran i koncentrat. Wymieszaj i gotuj jeszcze ok. 5 minut. Podawaj z komosą z posiekaną miętą i nacią kolendry.
Komentarze