Cynamonowe herbatniki z otrębami

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pachnące, cynamonowe i szybkie w wykonaniu ciasteczka polecam do kawy lub herbaty

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100 g masła miękkiego

    50 g erytrytolu/ksylitolu /cukru kokosowego lub cukru pudru

    1 jajko ( temperatura pokojowa)

    30 g otrąb orkiszowych/pszennych

    170 g mąki orkiszowej jasnej/ pszennej

    1 łyżeczka mielonego cynamonu

    szczypta mielonej wanilii lub cukier waniliowy (opcjaonalnie)

    1 łyżka zimnej wody ( jeśli ciasto będzie za twarde - ale nie powinno)

    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Cynamonowe herbatniki z otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieramy z wanilią i wybranym cukrem. Po kilku minutachj uciarnai mikserem wbijamy jajko i dalej ucieramy, nastepnie wsypujemy mąkę i otręby, proszek i szczyptę soli oraz cynamon i zagniatamy ciasto w kulę. Rozwałkowyjemy na 0,75 -1 cm na stolnicy a potem wycinamy nasz ulubiony kształt. Pieczemy 15 minut w 170 stopniach C. Można je udekorować np. gorzką czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Otręby pszenne Masło Cynamon

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować