Zupa z pieczonej pietruszki i jabłka antonówki

4.75 (8 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Zupa z pieczonej pietruszki i antonówki z prażonymi orzechami włoskimi i olejem z orzecha włoskiego z cynamonem i mlekiem kokosowym. Dla tych którzy tak jak ja nie przepadają za mlekiem kokosowym mam dobrą wiadomość- jest niewyczuwalny w zupie. Ale jeśli tak ja źle sie czujcie po mleku kokosowym to polecam zrobić mleko słonecznikowe namaczając wcześniej w wodzie słonecznik chociaż na godzinę. Potem przelać wodą pestki i zmiksować ze świeżą wodą (400 ml). .

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500 g korzenia białej pietruszki

    1 antonówka ( ok. 200 g upieczonego miąższu)

    sól i pieprz do smaku

    szczypta cynamonu

    500 ml wody

    400 ml mleka kokosowego tłustego lub słonecznikowego ( może być też śmietanka krowia 35% 200 ml)

    olej

    dodatki: grzanki, olej z orzechów włoskich lub migdałów lub rzepakowy, orzechy włoskie
Wystaw ocenę:

4.75 (8 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem

Zupa z pieczonej pietruszki i jabłka antonówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pietruszkę obrać i upiec z jabłkiem w piekarniku nagrzanym na 180 stopni C ok. 45 minut. Następnie przełożyć składniki do garnka. Wlać mleko kokosowe, wodę. Dodać sól i cynamon. Gotować 5 minut. Zmiksować na krem. Podawać z grzankami i orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Jabłka Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować