Zupa z kiszonej dyni

4.4 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Zrobiłam kilka słoików kiszonej dyni hokkaido. Z jednego zrobiłam na próbę zupę. Kiszona dynia jest przepyszna. Polecam Wam ją ukisić a potem ugotować zupę. Zupę podałam ją z komosą ryżową.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • kiszona dynia 1 słoik
    kalafioir 1/2 sztuki
    marchew 1 sztuka
    pietruszka 1 sztuka
    ziemniak 1 sztuka
    kurkuma ( dałam świeżą ok.5 cm)
    czosnek 2 ząbki
    cebula 1 sztuka
    świeży imbir 2 cm
    olej 2 łyżki
    bulion warzywny lub woda
    sól do smaku
    chili do smaku
Wystaw ocenę:

4.4 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z kiszonej dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, obrać i pociąć na małe kawałki. Rozgrzać olej i smażyć warzywa i przyprawy ok. 5 minut. Zalać bubionem lub wodą ok. 2 cm ponad warzywa. Gotować ok. 10 minut. Potem dodać kiszoną dynię i gotować jeszcze 5 minut. Załość zmiksować. POdawać z komosą ryżową lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kalafior

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa krem z dyni.

To może cię zainteresować