Domowa galaretka z soku z czerwonej porzeczki

5 (4 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

Domowe galaretki, kisiele czy budynie nie mają sobie równych. Tak jest też w przypadku galaretki czerwonej porzeczki prosto z krzaczka.

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1/2 kg czerwonych porzeczek

    3 łyżki cukru trzcinowego/ erytrytolu/ksylitolu

    1 opakowanie żelatyny w listkach

    1 litr zimnej wody
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Galaretki

Domowa galaretka z soku z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki obrać z szypułek, umyć na sicie, przełożyć do garnka i zalać litrem zimnej wody. Zagotować i zdjąć z ognia. Przecedzić płyn i dodać namoczoną wcześniej i odciśniętą z wody żelatynę. Dodać cukier lub ksylitol (ksylitolu można dodać mniej) i wymieszać. Przelać do pucharków. Przesytudzoną galaretkę schłodzić w lodówce do stężenia ok. 1-3 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

4.47 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie
galaretka z porzeczki

To może cię zainteresować