Tatar z wędzonego łososia z awokado

5 (1 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

To propozycja na Sylwestra. Polecam także jako przystawkę na imieniny czy urodziny. Prosta i smaczna.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • łosoś wędzony - 150 g

    awokado dojrzałe - 1 szt.

    oliwa - 1 łyżka

    kapary - 1 łyżka

    sok z cytryny - 1/2 szt.

    koperek do smaku

    zielony pieprz marynowany do smaku

    seler naciowy łodyga z nacią - 1 szt.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Tatar

Tatar z wędzonego łososia z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry łososia, miękkie awokado i łodygę selera pokroić w kostkę, skropić sokiem z 1/2 szt. cytryny i z oliwą oraz z kaparami, zielonym i czarnym pieprzem. Zmieszać. Umieścić na talerzu ring (czyli obręcz kulinarną) i ułożyć nadzienie tatara na środku, podawać z koperkiem, selerem (jego nacią) i odrobiną cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować