Gofry chlebowe

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Gofrty chlebowe wypieczone z mąki chlebowej z siemieniem lniamym, alternatywa dla chleba.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 300 g mąki orkiszowej chlebowej typ 1100

    2 łyżki siemienia lnianego

    200 -300 ml wody

    1/2 łyżeczki cukru

    1/2 łyżeczki soli

    1 łyżeczka drożdży lub proszku do pieczenia ( jeśli chcemy mieć gofry od ręki )
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Gofry chlebowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skałdniki na ciasto mieszamy w misce. Odstawiamy do wyrośnięcia. Jeśli wybierasz wersję z proszkiem do pieczenia piecz od razu. Wersja w drożdżami wyratsa przynajmniej godzinę. Wyrośnięte ciasto przelwamy porcjami na rozgrzaną gofrownicę. Piecz 10-15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka orkiszowa Siemię lniane

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować