Tatar z pomidorów z oliwkami i kaparami

5 (4 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Tatar z pomidorów. Do wykonania tatara polecam podłużne pomidory, są twarde i mięsiste. zawierają mniej wody niż inne odmiany. Wspaniały jako przekąska na lunch, na bruschettę lub do mięs.

  • 10 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • pomidory podłużne 4 szt.

    pomidory suszone 3 szt.

    oliwki zielone 5-6 szt. ( u mnie ziolone)

    kapary1 łyżka oraz trochę zalewy z kaparów oliwa z oliwek 2 łyżki

    natka z pietruszki 1-2 łyżki

    sól i pieprz do smaku

    czosnek 1 ząbek
    cebulka 1 sztuka

    oregano i bazylia suszone do smaku
Wystaw ocenę:

5 (4 ocen)

Zobacz również:

Tatar

Tatar z pomidorów z oliwkami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Oliwki drobno posiekać wraz suszonymi pomidorami. Czosnek przepuścić przez praskę a cebuklę pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski wraz z resztą składników. Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidory truskawkowe Suszone pomidory Oliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować