Tatar z pomidorów. Do wykonania tatara polecam podłużne pomidory, są twarde i mięsiste. zawierają mniej wody niż inne odmiany. Wspaniały jako przekąska na lunch, na bruschettę lub do mięs.
10 min
Dla 4 osób
Składniki:
pomidory podłużne 4 szt.
pomidory suszone 3 szt.
oliwki zielone 5-6 szt. ( u mnie ziolone)
kapary1 łyżka oraz trochę zalewy z kaparów oliwa z oliwek 2 łyżki
Tatar z pomidorów z oliwkami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Oliwki drobno posiekać wraz suszonymi pomidorami. Czosnek przepuścić przez praskę a cebuklę pokroić w drobną kostkę. Przełożyć do miski wraz z resztą składników. Wymieszać.
Komentarze