Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta to zdrowy, lekki a zarazem bardzo sycący obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a kolejnego dnia odpiec w piekarniku.
Użytkownik monika016
w dniu 05.02.2023 08:38 opublikował przepis:
Dodatek warzyw sprawia, że są wilgotne i delikatne. Pieczemy je a nie smażymy, przez co są bardzo zdrowe. Dodatkowej lekkości nadaje im mięso drobiowe. Samo zdrowie:).
Użytkownik monika016
w dniu 24.01.2023 20:25 opublikował przepis:
Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego jest u mnie tak intensywny - staram się przyrządzać je wtedy często. Poza sezonem również można spotkać je czasami w sklepach, warto i wtedy wpleść je w swoje menu:).
Użytkownik monika016
w dniu 24.01.2023 20:15 opublikował przepis:
Pieczone frytki z warzyw podane z sosem czosnkowym mogą stanowić danie obiadowe. Mięsożercy mogą przygotować je jako dodatek do mięsnej częsci obiadu. Tak przygotowane frytki zachwycają bardziej niż te z samych ziemniaków:).
Użytkownik monika016
w dniu 24.01.2023 20:11 opublikował przepis:
Tofu jest miłą odmianą dla mięsa choć mięsożerców z pewnością nie zadowoli:). Według mnie najbardziej pasuje do sosów i gulaszy i w takiej formie prezentuję je dziś. Danie najlepiej smakuje mi z kaszą, jest zdrowe i dietetyczne.
Użytkownik monika016
w dniu 15.01.2023 16:31 opublikował przepis:
Tę zapiekankę robiłam już dziesiątki razy. Za każdym razem smakuje tak samo dobrze i mam wrażenie, że nigdy się nie znudzi:). Odgrzana na drugi dzień również jest pyszna.