Tacos zapiekane z szarpanym kurczakiem

4 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Dziś prezentuję jedno z najpopularniejszych dań kuchni meksykańskiej będące najczęściej przystawką. Ja podałam je na obiad, okazały się bardzo sycące.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 opakowanie tacos
    2 filety z kurczaka
    1 łyżka oleju
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    kilka łagodnych papryczek z zalewy
    2 garści poszatkowanej sałaty
    przyprawa do kuchni meksykańskiej
    1/2 szklanki passaty pomidorowej
    100g tartego sera
Wystaw ocenę:

4 (3 ocen)

Zobacz również:

Tacos

Tacos zapiekane z szarpanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy wzdłuż na pół, podsmażamy na łyżce oleju po 5 minut z każdej strony. Jeszcze gorące rwiemy wzdłuż włókien za pomocą dwóch widelców.
  • 2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy na kawałki. W misce mieszamy ze sobą: kurczaka fasolę, kukurydzę, paprykę, sałatę, passatę. Doprawiamy do smaku dużą ilością przyprawy do dań meksykańskich.
  • 3. Farsz nakładamy do tacos, posypujemy startym serem. Zapiekamy przez około 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Podajemy z sosem czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować