Leczo z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Zamiast leczo jedzonego z pieczywem proponuję leczo z ciecierzycą, które jest na tyle sycące, że nie potrzeba już do niego dodatków.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 długie kiełbasy
    4 czerwone papryki
    1 duża cukinia lub 2 małe
    500g passaty pomidorowej
    1 słoik ciecierzycy
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1 łyżeczka papryki ostrej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Leczo

Leczo z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w plastry. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy na duże kawałki. Cebulę kroimy w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy kiełbasę. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa. Solimy, smażymy chwilę, wlewamy passate, dusimy przez30 minut, do momentu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odsączoną z zalewy ciecierzycę.
  • 3. Pod koniec doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować