Szybka pizza z szynką prosciutto, serem camembert i rukolą

5 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Pizza na cieście bez wyrastania. Dzięki temu jest gotowa bardzo szybko.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szklanki mąki
    1/2 szklanki letniej wody
    25g świeżych drożdzy
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka cukru
    1/2 łyżeczki soli

    Dodatki:
    100g sera mozzarella
    60g szynki prosciutto
    100g sera camembert
    1 opakowanie rukoli
    100g sosu pomidorowego
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Szybka pizza z szynką prosciutto, serem camembert i rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże. Łączymy z pozostałymi składnikami na ciasto, zagniatamy do momentu aż ciasto będzie sprężyste. Rozwałkowujemy na kształt koła, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. Ciasto smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy startą mozzarellą, układamy porwaną na kawałki szynkę i pokrojony w plastry ser camembert.
  • 3. Pizzę pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15 minut. Przed podaniem posypujemy świeżą rukolą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka parmeńska (prosciutto)

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować