Ryż z prażonymi jabłkami, cynamonem i śmietaną

3.8 (5 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Ryż z jabłkami to moje wspomnienie dzieciństwa i muszę przyznać, że po latach smakuje tak samo dobrze:).

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
    2 jabłka
    200g śmietany 18%
    cukier
    cynamon
Wystaw ocenę:

3.8 (5 ocen)

Zobacz również:

Ryż na słodko

Ryż z prażonymi jabłkami, cynamonem i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • 2. Jabłka ścieramy na dużych oczkach tarki. Podsmażamy je na patelni wraz z cukrem w ilości według uznania. Smażymy do momentu aż odparuje woda.
  • 3. Na talerzu umieszczamy ryż, jabłka i śmietanę. Całość posypujemy cynamonem i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować