Sernik kokosowy

3.67 (3 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Bardzo pyszny i mocno kokosowy sernik, który podbije nawet najbardziej wymagające podniebienie:).

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Sernik:
    500g twarogu mielonego
    250g serka mascarpone
    3/4 śmietany gęstej 18%
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie budyniu kokosowego (ostatecznie waniliowego)
    4 jajka L
    3 łyżki likieru kokosowego lub kokosowego syropu do kawy
    150g ciastek
    100g białej czekolady + 2 łyżki mleka
    50g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na sernik umieszczamy w misce, miksujemy tylko do połączenia składników. Wylewamy na tortownicę o średnicy ok. 21 cm. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 1h 20 min. Pozostawiamy w uchylonym piekarniku na 30 min, następnie studzimy i chłodzimy w lodówce.
  • 2. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem, smarujemy nią wierzch sernika. Wiórki prażymy do delikatnego zarumienienia, wykładamy na czekoladę wraz z 1-2 pokruszonymi ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować